Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Здравейте, мили хора ! Любовта си към книгите съм я наследила от моята майка, която, когато е била малка е чела дори и по време на вечеря. В тинейджърските си години не обичах да чета много, книги, но обичах да чета различни упътвания на шампоани, лекарства и каквото се сетите.
Автор: cherrysbookblog Категория: Лични дневници
Прочетен: 15052 Постинги: 5 Коментари: 0
Постинги в блога
Господин Ибрахим и цветята на Корана на Еманюел Шмит, не е книга, а истинска наслада за душата, много дълбока, а в същото време написана с невероятна простота. Има нещо много красиво, всичко е някак философско и житейско едновременно. Кратка книга за живота, за неговата красота, въпреки премеждията. Чете се за часове, но спомените след нея трая много дълго време, аз лично я прочетох някъде през Ноември и за мен самата, това ще си остане много любимо четиво. Танцът на дервишите, малките магазини, бащините чувства, всичко е вълнуващо и емоционално, някак се усеща със сърцето. На моменти дори усещах топлина. Религията минава като тъничък слънчев лъч между всичко, независимо, че в книгата се говори за Ислям, спокойно мога да твърдя, че в това четиво, Ислямът е посланик на доброто. Взаимоотношенията са изключително дълбоко засегнати, баща е не този, който е дал живот, а този, който се грижи, възпитава, обича. Всеотдайността е в основата на всичко, добротата и чистите помисли. За тази книга мога да напиша само много доби отзиви, препоръчвам я горещо на всеки, който желае спокойствие и отдръпване от сивото ежедневие.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 340 Коментари: 0 Гласове: 0

image


„Адът на Гейбриъл“ е доста дебела книга, която започнах да чета, защото ми бе предложена от приятелка. Корицата не е от най – прекрасните и идейните, ако не знаете нищо за Беатриче, Данте и други лица от средновековното изкуство в книгата ще научите.

В крайна сметка книгата не е динамична, има интрига в началото, малко страст. Двойката персонажи Гейбриъл и Джулиан са доста задръстена двойка – единият е секси преподавате, няма как да мине без това да е милионер, а парите от къде ги е наследил така и не разбрах, Джулиан е бедна студентка по описание, красива, тъмнокоса, слаба и...задръстена, поне по мое усещане не ме учуди в книгата, че въпросната е девственица.

Появяват се братя и сестри, които от време на време дават акъл на двойката. Историята е леко преиграна, драматизира се малко повече...те си споделят един на друг плачат заедно и в същото време Гейбриъл е бил наркоман, мъжкар е....ходи с папионки.

Като цяло лигава работа е книгата за мен. Предполагаема, на места обаче не се разбира за какво става въпрос. Авторът се е опитал да направи някаква завръзка, но се е получила смешка.

Неудобно ми е, когато я чета, не заради секс сцените, които са любене и са най – не динамичното нещо, което съм чела, неудобно ми е, защото чета книга за двойка задръстеняци, колкото и грубо да звучи.

Не успя особено да ме докосне...хубаво начало и лигав край. В момента чета втората книга от поредицата, за да разбера наистина ли е толкова скучно до края ( ако изобщо дочета книгата).

Категория: Лични дневници
Прочетен: 710 Коментари: 0 Гласове: 0
image
Книгата „ „О“ като оргазъм „ на Алис Клейтън е изключително забавна, когато започнах да я чета, останах приятно изненадана от това колко е забавна. Олицетворение на думата „чиклит“ – секси, смешна, интригува с всяка своя дума, която е написана, героинята Каралайн Рейнолдс е интригуваща млада жена, разочарована от предишната си връзка...разочарована от последната си забежка, която оказва пагубно влияние върху нейния оргазъм и по – скоро тотално го заличава. Каралайн е страхотен готвач, живее сама с котката си, вътрешен дизайнер, страхотни приятелки ( Малко прилича на Шарлот от „ Sex & The City” , поне според моето усещане ), обича да пътува, но сама. Вероятно в някои страни от характера на Каралайн, може би ще срещнете себе си. Аз лично го направих. Ябълката на раздора в книгата е стената която дели нея и съседът и, който определено обича да прави секс...но в случая проблемът идва от това, че стените на спалните им са прекалено тънки и се чува всичко. Контрастът между Карълайн и секс съседът и на име Саймън е огромен. Единият е секс машина, а другият не може дори сам да си направи хубаво...до една вечер, когато Саймън не е шумен повече от необходимото и отново пречи на Карълайн, тогава те се сблъскват, докато един от тях е по секси нощница. По време на цялата книга има напрежение и то сексуално, еротично, всичко е много забавно, има скрит романс между двамата. Нещо винаги ги разделя и ги сближава, но се оказва, че единствената граница между тях не е стената на апартаментите им, а самите те. Доволна съм от книгата, разтовари ме, четох си я в метрото на моята скъпоценна електронна книга, четенето продължи 5 работни дни – сутрин и вечер четене за около час отиване и час връщане, което е доста бързо. Дори нямах търпение да свършва !
Категория: Лични дневници
Прочетен: 881 Коментари: 0 Гласове: 0

image Еротичната поредица на Силвия Дей се състои от пет еротични романа, като последният все още не е излязъл. 1. Открита пред теб 2. Отразена в теб 3. Опиянена от теб 4. Обсебена от теб Първата книга, ми я купи приятелят ми от книжарницата в мола, нямах търпение да я започна, но все не успявях. Когато вече имах възможност да започна да чета...не успях да се спра, може би защото, това е първата книга от този жанр която прочетох. Всичко е страстни завладяващо, много еротично, този който чете, изгаря за момента в който, най – после героите Гидиън Крос и Ева Трамел ще сблъскат световете си. Четивото дори провокира завист у читателите за това, колко е богат Гидиън. Той е секси страстен, със страхотни очи и невероятно тяло, притежава милиарди долари и разбира се има тъмно и дори тъжно минало. Ева е нежна, красива, страстна, еманципирана жена, оплитаща героят в секс паяжини. Открита пред теб разказва за зараждането на отношенията между Гидиън и Ева, за световете им, техния сблъсък. Когато я четох преливах в различна палитра от емоции, преживявах това, което и те, борех се когато и те се бореха. Хареса ми. Страстта, която беше между тях нарастваше, както и моята заинтригуваност към книгата. Секс описанията са много премерени и еротични, разпалващи и задължително дават добри идеи за по – късно с половинката ;) .Сцените не са повтарящи се, има я играта на куче и коте, които се преследват, в случая истинска лъвица и вълк. Между героите съществува химия, сантименталност, борба един за друг. Втората книга – Отразена в теб е също така еротична и красива, но в нея има малко повече драма – ревност, отвличания, мистерия и още повече секс. Появяват се и нови персонажи, активно участващи в развоя на събитията в книгите на Дей. Третата книга - Опиянена в теб вече леко започва да изневерява на това, колко вълнуваща е поредицата, да има драма и всичко присъщо на предишните две, но не е така вълнуващо, както в първата книга. Четвъртата книга – Обсебена от теб, сякаш е поизчерпана вече, предвид жанра – еротичен роман- драмата понякога е малко в повече и поне това не ми се харесва толкова, а секса става малко по - скучен, доминацията е в ръцете на Ева, между героите липсва настоятелността, пламенното желание един към друг. Няма я магнетичността, има просто история в книга и нищо повече. Сега книгите са в една приятелка, като една от тях стана жертва на синът и, който е на две. Надявам се това, което прочетохте да е било достатъчно, за да Ви запали ... или откаже от четенето на поредицата Кросфайър. Междувременно, аз ще чакам и последната книга, та поне да вия как приключва историята, дано все пак запазя топлите си чувства към четивото !
За съжаление имам книгите само на хартиен носител !
 
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3986 Коментари: 0 Гласове: 0
Книгата Много гот“ на Кармен Рийд е изключително забавна и завладяваща, чете се наистина много бързо. Корицата е много свежа и графична, допринася читателят да визуализира героинята – Ив . Бих определила това четиво, като неангажиращо и в същото време магнетично. За тези които обичат да си четат любовни книжки ще кажа, че точно тази съчетава в себе си по прекрасен начин романса и забавното. Аз съм от хората, които преживяват книгите с които са се захванали, когато нещо е много интересно, понякога не мога да се спра и прочитам на един дъх всичко и дори не искам да свършва, Действието в книгата е динамично, не ангажира с излишни описания. Няма тягостни моменти и се чете много гладко, ако така мога да го нарека. Авторката не е прекалила с нищо и мога да кажа, че е сложила достатъчно подправки, като любов, романтика, секс, семейни взаимоотношение, интрига, ревност, драма и всичко което трябва да притежава добия чиклит. Книгата е подходяща, като неангажиращо и в същото време вълнуващо четиво. Препоръчвам я на тези, които им се чете нещо леко. Жената за която се разказва в книгата – Ив е доста вдъхновяваща за тези, които са минали през развод, и в същото време показва как една разведена жена, която е майка, би могла да се занимава с хобито си ( в случая градинарство), да прави страхотен секс и в същото време да бъде мъдра и всеотдайна. Много гот“ ме погълна, заинтригува ме, накара ме да се чувствам напрегната в напрегнатите моменти и да въздъхна от облекчение заедно с Ив, когато нещата се подредят. В момента книгата е в моя приятелка, като заложник, за да се видим скоро ! Надявам се кратката рецензия която споделих да е дала достатъчно информация или стимул да прочетете романа.   chitanka.info/book/2152-mnogo-got      image
Категория: Лични дневници
Прочетен: 632 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: cherrysbookblog
Категория: Лични дневници
Прочетен: 15052
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930